top of page
  • Forfatterens bildethefreebohemian

Intro to Lisbon: What to do in 24 hrs or less!

Lisboa er en by man kan dra til hele året da det er lite ekstremvær verken om sommeren eller vinteren. Noe som kjennetegner Lisboa er trikken og alle bakkene. Lisboa kan kalles for Europas San Francisco, men Lisboa har mer å tilby enn en trikketur - selv om det er gøy og da. Her er noen tips til hva man kan gjøre dersom man har kun noen timer eller en dag i Lisboa.

Lisbon is an all-year destination with hot, but not extreme summers, and mild winters. Something that people think of when they hear Lisbon is all the hills and trams. You could say that Lisbon is Europe's San Francisco, but there is a lot more to Lisbon than a tramride (even though that's also fun). Here are some suggestions for what you can do should you end up in Lisbon having a few hours to spare or a day.

Aktiviteter

Hvis du ankommer på morgenen kan du gjøre litt sightseeing eller shopping. Vil du få med deg mye god sightseeing på kort tid så ta en tur på Trikk 28. Vær ute i god tid - køen tar fort 30-45 min.

Det er et kjempebra marked på Praca Principe Real med mange kunstnere som selger f.eks kule lamper eller annen design. Området Principe Real har generelt en del klesbutikker med bra stil og mange interiørdesignbutikker og drar inspirasjon fra Berlin og Barcelona.

Lisboa har mange bakker og mange høyder. Det betyr også at det er mulig å finne noen gode utsiktspunkt og i Lisboa kalles de "miradouros". Man kan få seg en liten trimtur ved å gå til noen av de eller så er det også mulig å ta trikken. Noen av utsiktspunktene er virkelig vakre som Miradouro de São Pedro de Alcântara, Miradouro da Graça og Miradouro Senhora do Monte. Fra slottet/festningen Castelo de S. Jorge er det også kjempefin utsikt. Disse er like vakre om kvelden som om dagen.

Gå på jakt etter kule fliser. Mange husvegger er dekket av de.

Things to do

If you arrive in the morning you can do some sightseeing or shopping. You can do a lot of sightseeing by taking Tram 28. You're not the only one who thought of that so make sure you have plenty of time - the line will take 30-45 min.

In Praca Principe Real, there is a nice market with artists selling their interior designs like homemade lamps. The area is in general pretty hip with interior design shops and clothing stores with inspiration from Barcelona and Berlin.

Since Lisbon has a lot of hills and a lot of heights, there are also a lot of nice lookout-points called "miradouros". You can get your heartrate going from the uphill walks or just take a tram. Some of the viewpoints are gorgeous like Miradouro de São Pedro de Alcântara, Miradouro da Graça and Miradouro Senhora do Monte. You can also have a nice viewpoint from the castle/fortress called Castelo de S. Jorge. The viewpoints are just as good at nighttime as in daytime.

Go hunting for cool wall tiles that are all over the houses in Lisbon

Miradouro de São Pedro de Alcântara

Collage of wall tiles from Bairro Alto and Chiado

Spis og Drikk

Har du kvelden til rådighet i Lisboa er det greit å vite at det beste området for barer og restauranter er Barrio Alto. Her er det en kul bar med en avslappet atmosfære som heter Bali bar (adresse R. do Norte 117).

I området Chiado ligger restauranten Mesón Andaluz. Her er det supergod tapas og kjempekoselig atmosfære med små bord utendørs for middag i varme sommernetter.

Eat & Drink

If you are in Lisbon for the evening it's nice to know that the best area to find restaurants and bars is Barrio Alto. Here you will find the chill and relaxed Bali bar (adresse R. do Norte 117).

Mesón Andaluz is a supertasty tapas restaurant which has a terrace out on the pavement to have dinner outside during summer. The restaurant is located in the area Chiado.

Bairro Alto by day

På aktivitetslista for neste besøk:

Bo på superkule "The Independente Hostel & Suites".

Besøke Cascais - kystbyen som ligger bare 30 km utenfor Lisboa (40 min. med toget fra Lisboa til Cascais)

Surfing

Gå på søndagsmarkedet LX Factory

Se et fado-show - som skal være Portugal sin blues

On the activity list for the next visit:

Stay at the supercool "The Independente Hostel & Suites"

Visit Cascais - coastal city just 30 km from Lisbon (40 minutter med toget fra Lisboa til Cascais)

Surfing

Look through the LX Factory Sunday flea market

See a fado-show - supposedly "Portuguese blues"

- thefreebohemian

bottom of page