top of page
  • Forfatterens bildethefreebohemian

Explore Berlin – the artsy and quirky capital of Europe

Berlin er en av de største hovedstedene i Europa med mye historikk. Det er også den perfekte by for å dra på ulike markeder, bli kjent med street art, og ikke minst, bare fordype seg i den kunstneriske atmosfæren og inspirasjonsbølgen man får av berlinere.

There are many reasons to visit Berlin. For starters the city has a lot of well-known history tied to it and it is one of the largest capitals in Europe. It is also the perfect city for flea markets, getting into street art and just devouring all the artsy atmosphere and be inspired by the people of Berlin.

Overnatting

Hvis du skal til Berlin for en helgetur og vil være midt blant der det er liv i byen bør du bo i Friedrichshain-Kreuzberg. Det kryr av mennesker som oser av kunst og kultur som henger rundt i gatene eller på fortauet ved caféer. Det er også stedet hvor man kan finne mange små kunstatelierer og butikker som selger vintage interiør. I bydelen finner man området RAW Flohmarkt som er like pulserende om kvelden som om dagen med fulle nattklubber på lørdag kveld og marked på søndag formiddag. RAW har også mye bra street art.

Stay

If you are going for a weekend trip and want to be in the middle of all the action you should stay in the area Friedrichshain-Kreuzberg. You will see artsy hangouts, urban atmosphere, inspirational galleries and quirky cafes. This part of the city also has the area RAW Flohmarkt, which is filled with people in the weekends as there are clubs on Saturday - market on Sunday. RAW is a good place to start a walking tour of Berlin looking at good murals and street art.

Spis og Drikk

Når man er i Tyskland burde man teste tysk mat selv om tysk mat ikke har et like godt rykte som sine naboer i Italia eller Frankrike. På Katz Orange (adr: Bergstraße 22) i Mitte serveres det såkalt "bone-candy", som er kjøtt som er stekt i ovnen over en veldig lang periode, og som tilbehør kan du f.eks få søtpotet eller poteter som er friterte i gåsefett. Restauranten er veldig koselig og avslappet med en kjempefin terrasse i bakgården.

Hvis du foretrekker en litt enklere og rask middag er det mange muligheter til det i Berlin. Du kan få mat fra alle verdenshjørner til en billig penge. Et slikt sted er vietnamesiske Xôi "Sticky Rice" (adr: Torstrasse 227) i Mitte - prøv den supergode mango-curry retten.

Ta deg en kaffe på Café Luzia (adr: Oranienstraße 34) i Friedrichshain-Kreuzberg. På en varm sommerdag kan du sitte i vinduskarmen og titte på alle de kunstneriske sjelene som er i caféen, henger på fortauet eller tusler forbi. Du kan også ta deg en kaffe på Companion Coffee (adr: Oranienstr. 24) mens du shopper klær eller "coffee table books" på Voo store (adr: Oranienstr. 24) i Kreuzberg.

Hvis du liker å røyke vannpipe (hookah eller shisha) er det mange muligheter til det i Berlin.

Hvis du rusler i Kreuzberg nedover Schlesische Strasse vil du krysse elven og der finner du flere caféer og utsteder ved elven. Restauranten/caféen Freischwimmer har god mat eller du kan også bare ta deg noe å drikke. Der finner du også klubben IPSE som har en gigantisk lysekrone.

For brunsj anbefales bakeriet Alpenstueck Baeckerei i Mitte (adr: Schroderstrasse 1) der du får ferske brød og et par forskjellige typer brunsj-typer å velge mellom.

Eat & Drink

Even though German food does not have the same reputation as its neighboring countries France and Italy, it is worth to give it a try when you first are in the capital of Germany. In a restaurant called Katz Orange (adr: Bergstrasse 22) in Mitte you can order so-called "bone-candy". This is meat that has been in the oven for a very long time. Try sweet potato or fries in goose fat as a side. The restaurant is very relaxed and cosy with a very nice patio in the backyard.

If you prefer a quick and simple dinner, there are many options from any place in the world in Berlin. Many places are cheap and serve the food quickly. One such place is Xoi (adr: Torstrasse 227) in Mitte, a Vietnamese restaurant that is cheap and serves a supertasty mango-curry dish.

Grab yourself a coffe in Café Luzia (adr: Oranienstraße 34) i Friedrichshain-Kreuzberg while you do some peoplewathcing of all the artistic people strolling around. Another coffee place in Kreuzberg is Companion Coffee (adr: Oranienstr. 24) where you can grab a coffee to-go while you shop for clothes or coffee table books in Voo store (adr: Oranienstr. 24).

If you like Shisha or hookah, there are many bars in Berlin.

When crossing the river in Kreuzberg when walking down Schlesische Strasse you will find many places by the river which has a really cool atmosphere. Try the café/restaurant Freischwimmer where you can also just grab a drink or coffee. Behind Freischwimmer is the club IPSE that has a chandelier hanging from the trees.

Try brunch at the bakery Alpenstueck Baeckerei in Mitte (adr: Schroderstrasse 1) where you can choose from a couple of different brunch plates.

Aktiviteter

Lyst til å rusle rundt i Berlin og ikke gjøre så mye? Gode gater å se på folk, shoppe eller spise er I Kreuzberg, nemlig gatene Oranienstrasse, Schlesische Strasse og Bergmannstrasse.

Historisk sightseeing: Selv om du vil unngå de verste turiststedene så kommer du ikke unna en tur til Berlinmuren når du er i Berlin. Det må man nesten bare gjøre. Det mest kjente delen er "East Side Gallery". Hvis det frister med mer historie er det mange museer og steder man kan besøke som Brandenburger Tor og Holocaust Memorial.

Street art og kunst: Rett ved Mitte t-banen Hackecher Markt finner man Haus Schwarzenberg (adr: Rosenthaler Str. 39), som er et område med masse street art. Her finner du også Neurotitan Shop & Gallery.

Markeder: Som nevnt ovenfor er RAW Flohmarkt et kult område for marked hver søndag. Et annet marked like ved er Boxhagener Platz som er åpent søndager fra kl. 10-18:00 (adr: Boxhagener Platz 1). Området har mange små gallerier og kafeer, perfekt for søndagsutflukt. Markedet i Mauerpark er ikonisk og godt kjent internasjonalt. Atmosfæren er nesten som en festival – hver søndag fra kl. 8-18 (adr: Bernauer Straße 63-64).

Things to do

If you don't want to have lots of plans you can should walk around looking at people, eating and window shopping in Kreuzberg: Oranienstrasse, Schlesische Strasse og Bergmannstrasse.

Historical sightseeing: Even if you want to avoid tourist traps you just have to see the Berlin Wall when you are in Berlin; "East Side Gallery". If history is your thing there are many museums and sights such as Brandenburg Gate and Holocaust Memorial.

Street art og other art: Right next to the subway Hackecher Markt is Haus Schwarzenberg (adr: Rosenthaler Str. 39), which is an area with some nice street art. Here you can also find Neurotitan Shop & Gallery.

Flea markets: RAW Flohmarkt is a must see on Sundays as already mentioned. Another market is Boxhagener Platz at Sundays from 10-18:00 (adr: Boxhagener Platz 1). The area has many small galleries and cafés and is perfect for a Sunday outing. The market in Mauerpark is an icon that is recognized internationally. The atmosphere is almost as a festival every Sunday from 8-18 (adr: Bernauer Straße 63-64).

Prøv

Prøv en av Tysklands rare (men gode) øl-blandinger; "Radler" er øl med saft eller "Diesel" er øl og cola. Tyskland har også en egen cola som heter Fritz-Kola eller en iste Club Mate som begge innehar dobbelt så mye koffein per 100 gram som Coca-Cola.

Try

Try one of Germany's weird (but tasty) beer-mixes. Try "Radler"; beer and yellow lemonade or "Diesel"; beer and cola. Germany have also an own special cola called Fritz-Kola that contains more than twice as much caffeine per 100 gram as regular Coca-Cola. Another caffeinated drink that Germans drink is called Club Mate, an ice tea that contains about twice as much caffeine as coca-cola.

På aktivitetslista for neste besøk:

Bo på Plus Berlin like ved Friedrichshain-Kreuzberg

Bli med på alternativ sightseeing i Berlin (lenke her)

Dra til en av Berlins mange strandbarer

Spis brunsj i et sted som også er klesbutikk; The Store Kitchen (adr:Torstraße 1)

Spis middag i en buss eller et gammelt apotek på en av de mest uvanlige restaurantene i Berlin; Cafe Pförtner (adr: Uferstraße 8-11) og ORA (Oranienplatz 14)

Gå på matmarked i Kreuzberg; Markthalle Neun (adr: Eisenbahnstraße 42)

On the activity list for the next visit:

Stay at Plus Berlin like ved Friedrichshain-Kreuzberg

Try an alternative walking tour (link here)

Go to one of Berlin's many beach bars

Eat brunch at a concept store that has lunch and clothes; The Store Kitchen (adr:Torstraße 1)

Have dinner in a bus or an old pharmacy; Cafe Pförtner (adr: Uferstraße 8-11) or ORA (Oranienplatz 14)

See the food market in Kreuzberg; Markthalle Neun (adr: Eisenbahnstraße 42)

- thefreebohemian

Lagre

bottom of page