top of page
  • Forfatterens bildethefreebohemian

10 sights to see on the gorgeous italian island of Sardinia

Sardinia, den vakre øya vest for Italia, er kanskje noe mindre kjent enn Italias Sicilia, men er like enestående og full av opplevelser.

Sardinia is maybe less known than Italy's Sicily, but is just as magnificent and has lots of sights.

1. Lei bil og utforsk hele øya

Øya er veldig liten - fra Porto Cervo i nord til Cagliari i sør tar det kun 3,5 timer å kjøre på "superstrada statale" 131 - SS131. Det er ikke bare motorvei over hele øya og særlig ved utkantene er det mange krokete veier.

1. Rent a car and explore different parts of the island

The island is very small - it takes only 3,5 hours to drive from Porto Cervo in the north to Cagliari in the south on the "superstrada statale" 131 - SS131. There are also some picturesque winding roads near the edges of the island.

2. Se Unesco World heritage - La Maddelenas

Nord i Sardinia ligger byen Palau hvor man kan ta ferje til øygruppen La Maddalena som ligger ca. 20 minutter med ferje utenfor Sardinia. Fra hovedøya på La Maddalena kan man ta mindre båter ut til de andre øyene (totalt 7 store øyer) f.eks øya Spargi og stranden Cala Corsara. Vannet er turkis og Maddalena Archipelago har blitt kåret til Unesco World heritage - trenger man flere grunner?

2. See Unesco World heritage - La Maddelenas

North of Sardinia you find the islands La Maddalenas. The Maddalena Archipelago has been declared Unesco World heritage. There is in total 7 major islands and the water is turquoise. The islands can be reached from Palau by ferry that takes about 20 minutes. From the main island you can go on excursions to smaller islands such as the island Spargi and the beach Cala Corsara. Did you get that the water is turquoise?

3. Test fersk fisk og skalldyr

Sardinia har mye god sjømat å tilby - blåskjell, pasta med sjømat, sverdfiskfilet eller tunfiskbiff - you name it. Alt er like smakfullt.

3. Try fresh seafood

Sardinia offers seafood in many varieties - mussels, pasta with seafood, swordfish filet, tuna steak - you name it - and it is all delicious.

4. Oppdag en av de dypeste canyons i Europa - Su Gorroppu gorge

Ca. 2,5 timers kjøretur fra Alghero finner du en av de dypeste canyons i Europa. Det er ca. 4 timer tur-retur å gå ned dit. Ta med badetøy da det finnes noen små kulper man kan bade i. På de trangeste stedene i canyonen må man holde seg i tau for å komme videre. Det sies at stedet er magisk og at man vil ha et langt liv ved å gå dit - i hvert fall får man litt trim.

4. Trekking at Su Gorroppu gorge - one of the deepest canyons in Europe

Try trekking the magical canyon called Su Gorroppu gorge - one of the deepest in Europe. It is said that the people who walk it will live long - at least you get a decent hike. The round trip is about 4 hours. Bring some swimming clothes as there are some possibilities to take a dip in some minor pools at the bottom. For the more adventurous types; there are some narrow passages where you need to use a rope.

5. Utenfor Alghero; grotten Grotta dei Palombi på øyen Foradada

Besøk grotten Grotta dei Palombi på øyen Foradada utenfor Alghero. Hit kommer du med mange av båtene som ligger ved havna.

5. Outside Alghero; the cave Grotta dei Palombi at Foradada Island

See the cave Grotta dei Palombi at Foradada island right outside Alghero - easy accesible from the port.

6. Cagliari

Besøk øyas hovedby Cagliari for å se små fine gater med restauranter på fortauet. Her er det mye god mat og marinaen er et fint område for å spasere rundt.

6. Cagliari

The island's capital Cagliari has many nice picturesque streets with little restaurants on the pavement. There is a lot of tasty food here and it is nice to walk around the marina.

7. Kjendisspaning i Porto Cervo ved Smaragdkysten

Porto Cervo i Smaragdkysten passer deg hvis du har lyst til å bruke feriepengene på luksusshopping og dyre båter. Alternativt kan du rusle rundt på havnen å titte på vakre mennesker og båter før du tar turen til nattklubben Billionaire. Klubben eies av Flavio Briatore, som ofte tar en tur dit sammen med modeller og andre kjendiser.

7. Celebrity spotting at Porto Cervo at the Emerald Coast

If you want to check out some amazing boats and do some expensive shopping - Porto Cervo at the Emerald Coast is your spot. However, if you are traveling on a budget you could also just look at celebrities and window shop. The night cub Billionaire is owned by the Italian Flavio Briatore, and he is often spotted at the club with other models, heirs and popstars.

8. Oppdag Neptune Caves utenfor Alghero

Med båt fra Alghero kan man komme seg til grottene Neptune som er dedikert til sjøguden Neptune. Det er 600 trinn i trappene man må gå for å se grottene.

8. Discover Neptune Caves outside Alghero

Just outside Alghero you can find the Neptune caves that are dedicated to the God of the sea Neptune. You can get there by boat and by a 600 step staircase.

9. Prøv vindsurfing eller kiting ved Porto Pollo nær Palau

Nord på øya nær Palau finner du Porto Pollo. Her er det paradis for vindsurfing eller kiting. Det er også gøy å bare sitte å se på alle som er ute på vannet. Her er det et internasjonalt miljø på cafeén som også arrangerer fester av og til på kveldene (lenke her).

9. Try wind surfing or kiting at Porto Pollo near Palau

Near Palau, north in the island, you will find Porto Pollo - a paradise for wind surfing or kiting. There is an international enviroment in the area hanging at the café which turns into a party some nights (link here).

10. Stranden Poetto utenfor Cagliari

Rett utenfor Cagliari ligger stranden Poetto der det finnes restauranter, muligheter for å drive med vannsport og feste natten lang. Det er enkelt å dra frem og tilbake til Cagliari fra Poetto og det er mange steder å finne overnatting. Prøv Il Lido for en fest!

10. Poetto Beach outside Cagliari

It is easy getting to and from Cagliari to Poetto Beach with the city buses. The beach offers water sports, restaurants and nightclubs. There are many places to stay if you prefer to stay closer to the beach than the city. Try Il Lido for a party.

- thefreebohemian

Lagre

bottom of page