top of page
  • Forfatterens bildethefreebohemian

Cruisin' USA - How To Roadtrip The East Coast

Boston – Chicago – Niagara Falls – Toronto – Montreal - Boston

  • Miles / Km: 2240/3604

  • Timer (ikke inkl. pauser) / Hours (not incl. stopping for breaks): 34

  • Anbefalt antall dager / Recommended nr of days: 3 weeks / 3 uker

 

Hvor mange dager trenger man for denne turen?

Husk at tiden for hele rundturen (34 timer) er estimert tid uten f.eks trafikkuhell, rush-hour og pauser. Ut fra egne erfaringer anbefales 3 uker for akkurat denne rundturen. Foruten Nigara Falls beregnes det minimum 3 netter per sted. To netter er rett og slett for lite da man ofte ankommer på ettermiddag/kveld etter kjøring og kun da får én dag til å oppleve en by. Det er også viktig å legge inn noen hviledager slik at turen ikke bare blir sightseeing og kjøring. Da kan man dra på stranden, slappe av med en god bok eller ha litt tid til å hente seg inn hvis man ikke har sovet godt på flyet eller må vende seg til tidsforskjellen. Man trenger ikke tre uker dersom man f.eks flyr inn til Chicago og ut av Boston eller omvendt, men det er ikke alltid at man får så billige flybilletter dersom man flyr fra forskjellige byer.

How many days do you need for this trip? Remember that the estimated hours of 34 are without accidents, rushhour or any form of breaks. For this roadtrip my experience suggest 3 weeks. Except for Niagara Falls there will be a minimum of 3 nights per city. Two nights are just not enough to experience a city - especially when you usually arrive in the afternoon/night because you are driving from somewhere. It is also important to make time to rest, read a book, go to the beach or just make sure you have some slack in case you are jetlagged or need to catch up on some sleep. You don't need three weeks if you fly in to Boston and out of Chicago - or vice versa - but usually you don't find cheap tickets when traveling from different cities.

 

Ruteforslag / Draft schedule

Dag 1: reisedag / traveling

Dag 2: hvile / resting

Dag 3: kjøre til første stopp på vei til / driving to the first stop on the way to Chicago

Dag 4: aktivitet - hvile / activity-resting

Dag 5: kjøre til / drive to Chicago

Dag 6: hvile / resting Chicago

Dag 7: aktivitet / activity Chicago

Dag 8: aktivitet / activity Chicago

Dag 9: kjøre til / drive to Niagara Falls

Dag 10: aktivitet / activity Niagara Falls

Dag 11: Kjøre til / drive to Toronto

Dag 12: aktivitet / activity Toronto

Dag 13: aktivitet / activity Toronto

Dag 14: aktivitet / activity Toronto

Dag 15: Kjøre til / drive to Montreal

Dag 16: aktivitet / activity Montreal

Dag 17: aktivitet / activity Montreal

Dag 18: kjøre til / drive to Boston

Dag 19: aktivitet / activity Boston

Dag 20: aktivitet / activity Boston

Dag 21: reisedag / traveling

 

Tilpass turen til dine behov og ønsker

Kanskje vil du snu på ruten og kjøre nord til Canada først? Kanskje vil du droppe Niagara Falls som et stopp og heller ta en dagstur med buss fra Toronto (lenke her)? Kanskje vil du ikke dra til Canada og bare bli i USA? Har du lyst til å se andre byer som Philadelphia, Pittsburgh eller kanskje Detroit? Alle disse byene er innen rimelig rekkevidde. Kanskje du heller vil fly inn og ut av New York istedet for Boston? Dersom du ikke har sett New York vil det være en god idé.

Den lengste strekningen er mellom Boston og Chicago og det anbefales å legge inn to eller tre dager til denne strekningen (tre dersom det er på begynnelsen av turen for å ta hensyn til hviletid/jetlag - to dersom det er på slutten). Nedenfor finner du noen anbefalinger for hver av byene på akkurat denne turen.

Make adjustments for your needs and wants

Maybe it suits you better to go to Canada first? Maybe you want to go on a daytour from Toronto instead of making Niagara Falls a stop of its own (link here)? Or maybe you don't want to go to Canada at all. Do you want to see other cities like Philadelphia, Pittsburgh or Detroit? These cities are reachable from this route. Maybe you want to go to New York instead of Boston? If you havent seen New York - you definitely should do that!

The longest distance is between Boston and Chicago. You should have two days if you do this at the end of your trip, but if you go to Chicago first you should take into consideration having time for resting and/or jetlag - so three days might be better. Below you will find some recommendations for the cities that are suggested in this roadtrip.

 

CHICAGO

 

Det er veldig dyrt å bo på hotell i Chicago - til og med hostelene er dyre. Det er heldigvis en god del alternativer på Airbnb. Det beste området å bo i hvis du vil oppleve restauranter, barer og litt liv er i Wicker Park. Det er mange butikker her som kombinerer vintage og nytt og mye street art. Det er også kort vei til det som mange anser som Chicagos beste strand North Avenue Beach - enten 15 min med bil rett ned W North Avenue eller ta buss 72 eller hopp på en bysykkel.

Chicago er også kjent for å ha veldig gode stand-up og komedieshows. For eksempel så anbefales iOChicago som er et improvisasjonsshow som ligger i Wicker Park. Til slutt kanskje du vil teste en Chicago Style Pizza eller en lokal hot dog ("red hot"). Chicago er også starten på Route 66 - nyttig å vite til neste roadtrip ;)

It is very expensive for accomodation in Chicago - even hostels are expensive. Luckily, there are quite a few places in Airbnb. The best area to live if you want to stay in an area with a lot to offer is Wicker Park. The area has stores that combine vintage with new things, many good restaurants and lots of street art. From Wicker Park you can also take North Avenue straight down to Nort Avenue Beach, which some suggest is Chicago's best beach. It's about 15 min by car or you can take a citybike or the bus 72.

Chicago is also known for its comedy shows, e.g. iOChicago is an improshow in Wicker Park. To finish off your day you can eat a Chicago Style Pizza or a local hot dog ("red hot". Chicago is also the starting point of Route 66 - which is useful to know for planning your next roadtrip ;)

Kanskje vil du sjekke ut musikkfestivalen Lollapalooza? Den er kjent som en av de største konkurrentene til Coachella (se også thefreebohemian sitt innlegg om musikkfestivaler). Neste års datoer er allerede annonsert og det er bare å begynne å planlegge neste års roadtrip rundt disse datoene: 3. - 6. august 2017.

Do you want to go to the music festival Lollapalooza? It is known as one of Coachella's biggest competitors (see more about music festivals in a previous post on thefreebohemian). Next years dates have been announced already so start planning your road trip accordingly; 3. - 6. august 2017.

 

niagara falls

 

Det er to båter som tar deg helt inn til fosssen; Maid of the Mist (fra USA sin side - lenke her) og Hornblower (fra Canada sin side - lenke her). Kjøp billetter på nett så sparer du mye tid. Den canadiske siden er mer utviklet med flere hoteller og restauranter. Dessuten er utsikten til fossen best fra denne siden.

There are two boats that will take you on the water all the way in to the waterfall; Maid of the Mist (from the US' side - link here) and Hornblower (from Canada's side - link here). Byu tickets online before you go down to the falls - it saves a lot of time. It is also useful to know that the Canadian side is much more developed with more hotels and restaurants - and the view of the fall is much better.

 

toronto

 

Et fargerikt og pulserende område som bør besøkes i Toronto er Kensington Market, som ligger rett ved Chinatown. Det er et mindre område med masse kultur, street art, restauranter og spesialbutikker. Her får du kjøpt alt i fra bakeutstyr og cocktailglass til krydder fra Karibia og tepper fra Indonesia.

Kensington Market is a colorful and vibrant area filled with personality and different cultures. Here you will find some cafés, restaurants, street art, vintage stores and other shops. You can buy everything from a scarf from Indonesia and spices from the Caribbean to books about baking and cocktail glasses.

Digger du elektronisk musikk er festivalen Veld noe for deg - annonsert til 5. - 6. august 2017.

If you are into electronic music - the festival Veld is announced to 5. - 6. August 2017.

 

montreal

 

Bo i Le Plateau/Quartier Latin med gangavstand til Rue Saint-Denis og Boul St-Laurent. Her er det masse av butikker som har vintage møbler og annet fint interiør. Det er også mye liv her om kveldene. I Boul St-Laurent finner du Eva B - et univers av vintageklær kombinert med café med treetasjes utendørs terasse.

Kanskje vil du kombinere besøket til byen med en musikkfestival? En stor festival heter Osheaga (lenke her) som allerede har blitt annonsert til neste år 4. - 6. august 2017.

Stay in Le Plateau/Quartier Latin med gangavstand til Rue Saint-Denis og Boul St-Laurent. Here you will find many shops with vintage furniture and lots of people at night. In Boul St-Laurent you should visit Eva B - a universe of vintage clothing and café with a three-floor outdoor patio.

Maybe you want to go to Osheaga - the music festival? Next year is announced to 4. - 6. august 2017.

 

Boston

 

Et av Bostons eldste nabolag heter Beacon Hill. I gaten Charles Street er det kun lov med vintage skilt og lampene i gaten er tent 24/7. Her finnes det mange butikker som kombinerer vintage og nytt - både møbler og klær. Vil du ha enda mer historikk ligger Salem kun 40 min unna Boston. Her er det witch house, witch museum, witch memorial og andre "hekseting" du kan utforske hvis du er interessert.

Både Chicago og Boston har en del gatekunstnere som danser eller gjør akrobatikk. Det er mange talentfulle folk i USA og ta deg et øyeblikk og gi de noen dollar - det er som regel verdt det.

One of Boston's oldest neighbourhoods is called Beacon Hill. In Charles street you will find many stores mixing vintage and new things - both furniture and clothing. If you are looking for more history the city Salem is only 40 min away from Boston. Here you will find a witch house, witch museum, witch memorial and other "witch things" if you are interested.

Both Boston and Chicago has a lot of street performers that dance or do acrobatics. There are many talented people - so take a minute to watch them and give them some dollars - it is totally worth it.

Nyttige ting å huske på

Dersom du velger å gå for ruten der du krysser grensen til Canada bør du legge inn litt ekstra tid til grenseovergangen - særlig hvis det er i helgen. Husk også å sjekke om leiebilselskapet tillater at du krysser grensen til Canada - og husk pass! Dersom du har norsk pass trenger du ikke visum til Canada, men dersom det ikke er tilfelle må du huske å sjekke visumreglene (lenke her). Husk også at du må ha ESTA (lenke her) til USA. Ooog til slutt: Alle disse byene har et godt tilbud av offentlig transport og bilen trenger man egentlig kun for de store distansene fra by til by. Dette er også byer som er fine å utforske til fots og som har bysykler - så ta med joggesko! Mer tips om Do's and Don'ts for en roadtrip i USA kommer snart...

Useful pointers

If you choose to cross the border to Canada you should add some slack for the border crossing - epecially if it is in a weekend. Remember to check if your rental car company allows you to take the car to Canada - and remember your passort. You also need to check if you need a visa to Canada (link here) and you need an ESTA to the US (link here). Finally, all these cities have a well-functioning public transportation system so you only need a car for the big distances between cities. These cities also have city-bikes and are easy to walk - so bring walking shoes. More pointers on Do's and Don'ts for a roadtrip in the US is coming soon...

- thefreebohemian

Lagre

Lagre

bottom of page