top of page
  • Forfatterens bildethefreebohemian

6 secluded and unbelievable beaches for your summer holiday

Mange drømmer seg vekk til folketomme bortgjemte hvite strender der man kan tilbringe sommerferien. Noen ganger er man på riktig sted til riktig tid, andre ganger har man fått et godt tips av en bekjent og noen ganger er de beste stedene litt vanskeligere å finne. Som regel er det verdt å gjøre en ekstra innsats for å finne paradis.

Who doesn't dream of a secluded white beach all to yourself - or almost no people - to spend lazy summer days? Sometimes you just got to know the right people to tell you where to go and sometimes the best places are a bit harder to reach. Usually, finding paradise is worth the extra effort.

1. Ancón beach, Trinidad, Cuba

En av de fineste strendene på Cuba finner du på sørkysten. Du kommer deg hit ved å ta bussen (går hver dag) fra hovedstaden i Cuba, Havana, til byen Trinidad. Fra Trinidad kan du ta en cocotaxi (Google it) til stranden Ancón.

One of Cuba's most beautiful beach can be found on Cuba's south coast. It is easy to get to Trinidad from the capital of Cuba, Havana, by taking a bus that operates daily. When you get to Trinidad you can take a cocotaxi (Google it) to the beach Ancón.

2. Deserted beaches in Crescent Head, Australia

Midt i mellom to veldig kjente steder i Australia finnes noen bortgjemte perler av noen strender. Sør for Byron Bay og nord for Sydney finner du Crescent Head. Man kan komme seg hit ved å ta buss noen timer fra begge byene - og her er det forresten helt topp å surfe.

Usually people travel to more famous cities in Australia such as Byron Bay and Sydney. By traveling with bus a couple of hours north of Sydney or south of Byron Bay, you can explore some beautiful deserted beaches in Crescent Head. The surf is also great here!

3. Cala Corsara, La Maddalena, Sardinia, Italy

La Maddalena består av syv store og tyve mindre øyer som kan nås ved ferje fra Palau på Sardinia. Det finnes uberørte og unike strender her, og stedet har blitt en nasjonalpark. Stranden Cala Corsara er en gjemt perle

La Maddalenas can be reached from Sardinia from the village Palau and consists of seven large and twenty smaller islands. There are unique and unspoiled beaches here and the whole area is a national park. The beach Cala Corsara is a hidden gem.

4. Manase beach, Savaiʻi, Samoa

Samoa i Stillehavet består av de to hovedøyene Upolu (med hovedstaden Apia) og Savaiʻi i tillegg til noen mindre øyer. Savai'i kan nås ved ferge som går daglig fra Upolu. Deretter kan du reise rundt med den lokale bussen på Savaiʻi, men her må du smøre deg med tålmodighet da det ikke er noen rutetabell og bussen drar dit folk trenger å dra. I landsbyen Manase er det folketomt - og likeså på strendene. Her er det uendelig med tid til å leke i sanden!

Samoa in the Pacific Ocean consists of two main islands Upolu (with capitol Apia) and Savai'i as well as some smaller islands. The island Savai'i can be reached by ferry from Upolu then the local bus will take you to the village Manase, but prepare to be patient as the bus has no schedule and the route depends on where people needs to go. Here you can end up spending a whole day at the beach without any people walking by - so there is plenty of time to play in the sand!

5. Sai Ree Beach, Koh Tao, Thailand

Det er litt mer komplisert å komme seg til Koh Tao enn andre øyer i Thailand, noe som innebærer at det er litt mindre turister her. Det innebærer som regel minst tre ulike transportmidler - buss deretter ferje deretter taxi. Det er verdt bryderiet da det er vakre strender som venter. Sai Ree Beach er en strand med mange bungalower og en del turister, men avhengig av tidspunkt kan man ende opp med få naboer på stranden.

It is a bit more complicated to get to Koh Tao than other islands in Thailand. It usually takes at least three different means of transportation - bus, ferry then taxi. It is definitely worth the hassle. There are many bungalows and hotels on Sai Ree Beach, but depending on timing and season there can be few people next to you on the beach.

6. Saddleback Cay in Northern Exumas, Bahamas

Saddleback Cay er en privat øy med syv ekstremt nydelige strender. Denne øyen er tilgjengelig med båt fra hovedstaden og den største øyen, Nassau, på Bahamas. Det vakreste stedet på jord...?

Saddleback Cay is a private island with seven unbelievably beautiful beaches. The island can be reached from the capitol and the largest island, Nassau, in the Bahamas. The most beautiful place on earth...?

- thefreebohemian

bottom of page